Би Ти Ви е в патова ситуация заради Любен Дилов-син. Причината е, че журналистът-издател, който е в журито на „България търси талант”, лъсна като кандидат за депутат на ГЕРБ в Бургас от гражданската квота. Мераците на Дилов за рестарт на своята политическа кариера след залеза на „Гергьовден” обаче са в разрез с ролята му в шоуто, тъй като появата на кандидат за депутат на малкия екран в праймтайма може да се разтълкува като скрита реклама за управляващата партия и да доведе куп главоболия на частната телевизия. Заедно с Дилов съдии на талантите ще са Ицо Хазарта, Славена Вътова и Катето Евро.

За да не допуснат обществен скандал, шефовете на Би Ти Ви са се събрали на спешна оперативка, на която да решат как да се измъкнат от ситуацията, разкри Lupa.bg. Оптималният вариант бил шоуто, което тръгна вчера, 28 февруари, когато бе обявена и кандидат-депутатската листа на ГЕРБ, да се измести за след изборите на 4 април.

„Проблемът е, че началниците в телевизията изрично питаха „кукувеца” дали ще участва на изборите, а той отрече. Сега се оказа, че е излъгал. Епизодите, обаче, вече са заснети и това е голямата драма - ако шоуто спре, часовият пояс остава празен и трябва спешно да се намери с какво да се запълни дупката”, призна нашият източник.

„Въпреки че не одобрява политическата ангажираност на лицата на развлекателните програми по време на тяхната изява в ефира на bTV, bTV Media Group не е в позиция да ограничава конституционното право за участие в демократични политически процеси“, се казва в позиция на телевизията.

„Във връзка с кандидатурата на Любен Дилов-син, bTV ще вземе всички мерки, за да гарантира, че „България търси талант“ няма да съдържа политическа подкрепа или послания. Като политически кандидат, той също ще бъде изключен от бъдещите промоционални и PR активности, свързани с „България търси талант“, твърдят от телевизията. Lupa.bg научи още, че Любен Дилов-син е бил поканен за гост на сутрешния блок на Би Ти Ви тази седмица, но изненадващо участието му било премахнато от тв плана.