Концертът на зловещия на вид американски рок певец Мерилин Менсън, който бе насрочена за 29-ти юни в Новосибирск, бе отменен от организаторите, тъй като местните власти отказаха да предоставят мястото, на което трябваше да бъде шоуто, заради честването на Деня на града. Това се посочва в съобщението на концертната агенция "Сибирские гастроли".

Властите предложили концертът да бъде на 30 юни, но след продължителни преговори с мениджърския екип на Менсън, станало ясно, че той няма да може да бъде на тази дата в Новосибирск. Така че концерт на Менсън в Новосибирск няма да има, се посочва в изявление на "Сибирские гастроли".

Организаторите информират, че парите за билетите ще бъдат възстановени, но не веднага.

Срещу концерта на Менсън в Новосибирск първоначално бяха православни активисти, които обвиниха музиканта в насърчаване на хомосексуалността и оскърбление на чувствата на вярващите. В петицията си те посочваха, че музикантът гори Библията по време на концерти и танцува облечен в расо.

Миналата година Мерилин Менсън отмени предварително обявеното турне в сибирски градове, без да бъде дадено обяснение за това, пише БГНЕС.