Осиновяването на етиопското момиченце Захара не е станало по определения законов ред, пишат медиите отвъд Океана. Въпросът е дали Анджелина е знаела за това или е била подведена от роднините на дъщеря си.

Преди 10 години Джоли заминава на хуманитарна мисия в Етиопия и открива там 6-месечното момиченце Захара - в много тежко здравословно състояние и на прага на смъртта. Близките му твърдят, че майка му е била болна от СПИН и е починала. Актрисата се влюбва от пръв поглед в детето и прави и невъзможното да я осинови и да я отведе със себе си в Америка, където спасява живота й, пише bliasak.bg.

Така Захара става част от многолюдното семейство на холивудската актриса.



Към днешна дата обаче нещата изобщо не изглеждат розови за всеотдайната Анджелина. Причината – оказва се, че биологичната майка на Захара, за която преди време се разбра, че е жива, предявява претенции към детето си.

Адвокати, занимаващи се с осиновявания, коментират, че разрешаването на този казус зависи от това дали Джоли е знаела, че се замесва в нередовна процедура. Роднини на детето признали, че са прикрили истината, за да може Анджи да вземе детето, тъй като истинската му майка била изчезнала и нямало кой да се грижи за новороденото.

Но знаела ли е актрисата за това?