Това, което всички смятаха за невъзможно, вече е факт! Роджър Федерер отново стана татко на близнаци, но този път на момчета.

Неговата съпруга Мирка роди във вторник вечерта, а носителят на рекордните 17 титли от Големия шлем не бе на себе си от радост.

"Мирка и аз сме изключително щастливи да споделим, че Лео и Лени се родиха тази вечер! Отново близнаци. Това е чудо!", написа снощи колоо 22,00 часа Федерер във "Фейсбук" и "Туитър".

Двамата вече са щастливи родители на 4-годишните близначки Майла Роуз и Шарлин Рива.



Както е известно, броени часове преди щастливото събитие Роджър Федерер се оттегли от участие на турнира от сериите "Мастърс" в Мадрид, за да бъде до съпругата си.

"Искам да съм с Мирка през следващите вълнуващи седмици за нашето семейство. Извинявам се на феновете и се надявам да се завърна в Мадрид през следващата година. Ще тренирам край дома ми и очаквам да подновя участие в турнирите от тура скоро", съобщи 32-годишният швейцарец.

Федерер, който спечели титлата в испанската столица през 2009 и 2012 година, не е играл от "Мастърс"-а в Монте Карло през миналия месец, в който загуби на финала от сънародника си Станислас Вавринка.

Наскоро швейцарецът заяви, че няма да се поколебае да пропусне всяка надпревара заради раждането на децата си, дори започващия на 25 май "Ролан Гарос". Според сметките на медиите в Швейцария близнаците трябваше да се появят на бял свят в началото на лятото и никой не очакваше щастливото събитие да настъпи толкова скоро.