Десислава пак няма да може да пътува за САЩ, след като преди 1,5 г. американците й отказаха виза.

Певицата трябваше да пее в Чикаго за големия български събор на 2-3 юни, но няма да може да се качи в самолета.

Не е ясна причината и защо американските власти за втори път отказват виза на Деси, но посолството не дава обяснения в такива случаи.

Тя не е пътувала зад океана от 2001 г., когато бе в Чикаго и там се омъжи за бившия си съпруг Мишо, който държи т.нар. българско кафе н града – “Мариус”. Там Деси роди и сина си Майки, който живее с нея.

За големия български фестивал в града спешно отлита и гърло №1 в попфолка Преслава, както и актьорите на Слави Трифонов - Краси Радков, Виктор Калев, Мариан Бачев и солистът на „Ку-ку бенд" Борис Солтарийски. Към тях на американска земя ще се присъедини Рени, която е на турне в САЩ.

BG съборът се прави за втори път в Чикаго и ще е в парка „Бъси удс". Очакват се над 10 000 човека, като събитието ще превърне събора в най-мащабното българско събитие, правено някога в САЩ, пише БЛИЦ.

Десислава трябваше да пее на българската общност в САЩ за посрещането на 2011 г., но в последния момент й бе отказана виза. Така русокосата изпълнителка в последния момент си уреди участие, като пя в един от хотелите на Пампорово за двойно по-ниска цена от традиционния й хонорар от 8000 лв.

Сега нейните участия в Америка в заведения с наши сънародници най-вероятно ще поеме Рени.