И тазгодишният фестивал "Бургас и морето" не успя да започне без скандал. Станаха ясни 12-те песни и изпълнители, които ще мерят сили на 28 юли в Летния театър на Бургас. Те са Лина По, Ваня Костова, Панайот Панайотов, Дани Милев, Таня Ди, Стефан Илчев, Димитър Атанасов и Гергана Великова, Кристина Димитрова и Искрен Пецов, Вили Русева, Огнян Цолов и Момчил Степанов и Симона Загорова.

Именно Симона, дъщерята на Глория, попадна под ударите и на младите, и на старите в естрадата. Отпадналите песни са на Петя Буюклиева, Марги Хранова, Георги Станчев и Кичка Бодурова, пише "България Днес".

"Не може да се влияе комисията, защото всички предложени песни бяха анонимни. От тях избрахме 12, които са най-добри. Аз вярвам и че журито, което накрая ще избере победителя, а то е от Силвия Кацарова, Мими Иванова и Развигор Попов, Петър Алексиев, Георги Янакиев и Димитър Маджаров, ще избере най-добрият", заяви Стефан Диомов.

Проблем обаче се оказа и избраната между 12-те Симона Загорова. "Тази пикла, къде е тръгнала с чалга звученето, като на майка си", злобеят и млади, и стари в гилдията срещу дъщерята на Глория.