Стана Катич, по-известна на бг зрителя като Кейт Бекет от хитовия сериал „Касъл”, ще снима епизод от „Абсентия” в София.

Клапата на трилъра вече щракна в Италия, а съвсем скоро звездата със сърбо-хърватски корен ще изгрее и в района на жълтите павета. Новината за трансфера на Катич у нас бе потвърдена и от „Върджин груп”, представителите на AXN за България.

Сюжетът на поредицата се върти около агент на ФБР (Катич), която, хуквайки по следите на сериен убиец в Бостън, изчезва и е
обявена от властите за мъртва.

Шест години по-късно я намират в хижа в гориста местност, едва дишаща и без абсолютно никакъв спомен за случилото се с нея. Завръщайки се вкъщи, героинята на Катич намира съпруга си оженен повторно, а синът й едва я разпознава. София ще е една от локациите, в които Катич ще преследва похитителите си с цел отмъщение. Освен със социопати тук тя ще се сблъска и със свърхестествени зли сили.

Това ще бъде втората визита на Катич в България. През 2013 г. тя дойде у нас по работа и се срещна с Тодор Чапкънов. Синът на големия скулптор Георги Чапкънов-Чапа е филмов режисьор, базиран в САЩ. Брюнетката, която владее с еднаква лекота фотообектива и стрелбата с лък, е останала очарована от статуята на Света София в центъра, споделиха за „Монитор” запознати. „Абсентия” е вторият сериал, който AXN снима частично в страната ни.

През 2013 г. тук се изсипа кастът на „Престъпления без граници” начело с Уилям Фичнър („Бягство от затвора”). Любимецът на Джери Брукхаймър оцени по достойнство гледката от покрива на ЦУМ и снима сцена с нашенеца Велислав Павлов пред Централната баня, а после си напазарува икони за спомен.