Чудовищен актьорски състав се очертава в бъдещия филм на британеца Ридли Скот „Гучи“, посветен на драматичните събития в един от водещите модни кланове в света. От холивудското студио Metro Goldwyn Mayer в момента водят преговори с едни от най-големите актьори на нашето време – Ал Пачино и Робърт де Ниро, както и с Адам Драйвър, Джаред Лето, Джак Хюстън и Рийв Карни, съобщава Deadline.

В основата на сценария е книгата на Сара Гей Фордън „Домът на Гучи: сензационна история за убийство, лудост, блясък и алчност“. Към снимки режисьорът смята да пристъпи, след като окончателно приключи работа по предишния си филм „Последният дуел“ с Адам Драйвър, Бен Афлек и Мат Деймън.

Център в сюжета на новия филм ще бъде съдбата на Патриция Реджани – бивша съпруга на творческия директор на компанията Маурицио Гучи. За организиране на убийството му през 1995 г. тя е осъдена на 29 години и излежава 18 от тях зад решетките. През 2016-а е освободена за добро поведение.

По-рано стана известно, че за ролята на Патриция Реджани е утвърдена певицата Лейди Гага, която вече блесна и като актриса във филма „Роди се звезда“.

Маурицио Гучи – внук на основателя на модната империя Гучо Гучи, е застрелян от наемен убиец пред своя офис в Милано на 27 март 1995 г. Патриция, чийто образ ще пресъздаде мис Стефани Джерманота – ерго Лейди Гага, има от него две дъщери, но въпреки това е изоставена заради друга жена. Реджани е обвинена за организиране на убийството на бившия си мъж, децата й я обвиняват за действията й и се отдръпват от нея, а по време на сензационния съдебен процес е нарочена от медиите за жестока и пресметлива „черна вдовица“. Междувременно Патриция Реджани претърпява и операция от мозъчен тумор.