Вече няколко години след Наградите на телевизия "Планета" освен получаването на призове, се коментира и темата за скандалите, които бушуват сред изпълнителите, както и освиркванията на публиката.

И тази година музикалното събитие не мина без интриги, удари под кръста, обвинения, закани.

Митко Димитров коментира пред "Блиц" какви са причините за това и даде яснота защо Мария не бе сред номинираните изпълнители и дали е вярно, че напуска фирмата.

"Мисля, че все пак овладяхме положението, но не виждам нищо кой знае какво да се е случило. Колкото до Мария – относно участията си самата тя така е решила. Няма никакви наказания спрямо нея. Отсъствието й от наградите на „Пайнер” се дължи на това, че тя не ходи на участия, не е сред хората. Ние правим едно предварително гласуване за това кои песни и изпълнители да бъдат включени в съответните категории. Когато песните на Мария са класирани на 10-о, 15-о място, ние в съответната категория включваме песните, за които се е гласувало най-много, които са по-напред от нейните. Мария може би е имала и хубави песни, но явно нейното отсъствие е оказало влияние. И нейното име не говори толкова за нея, колкото ако тя присъства сред почитателите си. А за напускане – аз поне не знам. Ако го е решила, попитайте я нея".



Наскоро жълти медии тиражираха слуха, че Емилия ще напуска "Пайнер". Според информацията тя вече е говорила с конкурентна музикална компания, откъдето са й гарантирали много по-добри условия. В отговор на тези твърдения, шефът на музикалния гигант отговори:

"Какво напускане? С Емилия правим много хубави песни, имаме и още други, в които ще концентрираме внимание. Много неоснователно е това. Не мисля, че е така и за Емилия. Преподписани са договорите – както и 10-годишният, който имахме с Преслава. И с много други изпълнители. С Глория пък имаме договор от ’94-та, тази година ще станат цели 20 години работа. И смятаме през януари или февруари да направим един неин грандиозен концерт в НДК – с жив оркестър. Ние мислим в перспектива".

За това как в "Пайнер" се справят с женската суета, със злобата, със завистта, шефът на най-голямата музикална компания у нас, споделя: "Говорим, обясняваме… Къде е лесно?! – Няма лесно! В такава ситуация, в която е България, няма лесен бизнес… Кажете ми кой е той, че и него да подхванем! Няма такъв!"



Финансовите санкции, които се налагат, са предимно за черни участия, подчертава Димитров. "Досега не се е случвало някой да бъде глобен. Освен за нелегални участия. Имена не искам да споменавам, не за друго, а защото самите изпълнители вече са си взели урока, понесли са си наказанието, няма смисъл".

Много от изпълнителите в последните години са обвинявани от публиката заради това, че пеят на плейбек.

"Нямаме глоби за такова нещо, защото и тук има различни ситуации. Както е и на нашите концерти – не всички изпълнители пеят на живо. Има случаи, когато изпълнителят е получил някакъв вирус или нещо подобно и в момента му е трудно да пее на живо. По-добре да пусне в такъв момент плейбека. И това е световна практика. Никога няма гаранция. Как да гарантирам аз на клиентите живия глас, ако той има вдигната 39 или 40 градуса температура?! Та човекът едва се движи, едва се държи на краката си - как да го наказвам, че е пял на плейбек?! Иначе не толерираме плейбека! Но аз им казвам – вие сте длъжни да сте здрави, както искайте го разбирайте! Жестоко звучи, но това е – грижата към здравето е от първо значение." - пояснява той.