Семейството на тризначките от „Биг Брадър” Вяра, Надежда и Любов бе осъдено от Община Благоевград заради неплатен наем на жилищата, в които живее. Многолюдната фамилия обитава два ведомствени апартамента в квартал "Еленово".
Общината завела иска към майката на трите млади жени - Любка Станчева, защото с нея е сключен договорът за наем на жилищата в блок 69.


Сумата, която се е натрупала от неплатения наем за три години – от 1 ноември 2013 г. до 31 октомври 2016 г., е 2707 лв. Към нея е начислена и лихва за забавянето, с което общото задължение набъбва на 3089 лв., съобщи "Труд".Тризначките посрещнаха бурно обвиненията на чиновниците. Те обясниха, че заведеното дело е безпредметно, защото жилищата, за които общината иска наем, всъщност са подарени на семейството и то не от кой да е, а лично от някогашния Първи – Тодор Живков. 
Тато дал жилищата в дар на майка им заради това, че била многодетна майка, която сама отглежда 5 деца – четири момичета и едно момче. За нещастие на многолюдната рода обаче документ за подобно дарение няма. Така делото приключи в полза на общината, а фамилията на тризначките ще трябва да плати наема, лихвите и разходите по заседанията.

Това не е първата осъдителна присъда, която чуват трите риалити героини. Те бяха осъдени за 5 000 лева и от продуцента Нико Тупарев, понеже намесиха името му в трафик на жени. Освен това бяха съдени от банка и бизнесмен за неиздължени кредити.