Димитър Митовски скрои същия номер на феновете в последния епизод на „Под прикритие", както и в 3-тия сезон.

Режисьорът се измъкна от въпроса ще има ли продължение на хитовия сериал с отворен финал. След като сценаристите видяха сметката на едни от най-знаковите герои - убиха Джаро и Зорница, вкараха Куката в затвора и изправиха Попов пред Темида, пак си оставиха вратичка за продължение на кримката.

Макар и филмът да може да завърши и по този начин, а зрителите да не си представят нов сезон без любимите си герои, ръководството на БНТ вече подсказа, че 5-и сезон ще има. „Въпросът е не дали, а кога", издадоха намеренията си от телевизията. Въпреки заявките за продължение на сериала финалът на 4-тия сезон позволява и той да не бъде довършен. Феновете на „Под прикритие" останаха крайно разочаровани още при смъртта на Джаро, но влизането на Куката в затвора съвсем уби надеждите им, че продължението ще е в духа на първите серии, по които се запалиха почитатели на няколко континента.

В новите епизоди едно от главните действащи лица ще е Бойко Кръстанов в ролята на турчина Ерол. Оказа се, че той е новото ченге под прикритие на Попов. Предстои и зрителите да научат дали ченгето ще влезе в затвора след показанията си, че умишлено е убил Джаро, или ще се измъкне сух.