Фолк звездата Деси Слава не успя да достигне големия финал на "Маскираният певец" въпреки солидната си армия от фенове, които са я подкрепяли до последно, за да може да стигне до края на шоуто. Певицата свали маската на Макарона, образ който отдавна беше разобличен от зрители и панелистите на шоуто, но едва миналата вечер получиха официално потвърждение на предположението си. Уви, Деси има горчив опит от участията си в риалити формати, като емблематичен е случаят с "ВИП Брадър", където победата й неочаквано бе отмъкната от жената на брадъра Здравко Василев - Христина. Тогава феновете на формата масово избухнаха, че шоуто за звезди е нагласено.

Снощи Деси се представи блестящо с парчетата на Aerosmith - I Don't Want To Miss A Thing и Hurts на Кристина Агилера, но генерално беше решено да не продължи на големия финал. Феновете на фолк дивата заподозряха нагласа в тази ситуация, като смятат, че  целта на продуцентите е на големия финал да бъде изпратен човека на Слави Трифонов - Невена Цонева-Булката, която е жената на музиканта от Ку-Ку Бенд Венелин Венков. "Какви фенове има това момиче, за да му се даде тласък напред при гласуването?!", чудят се някои. "Феновете на попфолка и Деси Слава са достатъчно, за да бъде Макарона последната свалена маска, но нечии схеми щяха да бъдат объркани", цъкаха други.

Хищницата и Булката ще оспорвват първото място, като най-вероятно победата ще бъде дадена на Невена Цонева, която се крие под розовия костюм.

Хищницата, за която се твърди, че е победителката от "Х-Фактор" Християна Лоизу пък също е приближена до Маги Халваджиян, а самия факт, че до момента се води един от най-мистичните образи, също бетонира мястото й до края на "Маскираният певец". 

Може би най-неясно е коя е Баба Яга и това до голяма степен й предопредели заслуженото финално място, но дали ще свали маската последна, ще стане ясно още следващата събота, когато е гранд финала. До тогава залозите са 50/50 Боби Турбото или Христо Гърбев.