Ден преди премиерата на мюзикъла "Площад Синева" в Пловдив гръмна скандал заради участието на "Диана експрес".

Митко Щерев изригна с отворено писмо до пловдивчани, че музикантите не са автентични, съобщава "Под тепето". Щерев бил изумен от китариста Максим Горанов и барабаниста Цветан Банов, които заедно с още трима колеги се представят като "Диана експрес".

"Първата лъжа е, че никой от тях няма нищо общо нито с основаването на групата, нито с песните, създадени от нея", излива се култовият композитор. Текстът и музиката на парчетата в мюзикъла обаче са на Милен Врабевски. На сцената групата няма да изпълнява хитове на емблематичната банда, а авторски композиции на спонсора на спектакъла Врабевски.

"Той не е възродил "Диана експрес". Аз и вокалистът Илия Ангелов представляваме групата, тъй като големите хитове се свързват именно с нашите имена. Разочарован съм и от директора на пловдивския театър Кръстю Кръстев, на когото още през ноември 2010 г. изпратих официално писмо. Предупредих го, че министър Рашидов е отказал регистрация за името "Група "Диана Експрес" на Горанов и Банов", възмущава се композиторът пред "Стандарт".

В момента Щерев продължава споровете. Според търговския регистър, Врабевски и Горанов са собственици на марката, а според културното министерство права върху "Диана експрес" имат Щерев и Ангелов. Делото е насрочено за 23 март.