Палатът на вафления бос Галин и половинката му Галена в търновските гори над кв. "Картала" вече има акт 14 и акт 15.

След 15 проверки, продължили 5 години, най-голямата къща във Велико Търново е узаконена.

Нито Русенската окръжна прокуратура, нито Дирекцията за строителен контрол за Северен централен район намериха нарушения при строителството.

Палатът, който скоро ще се сдобие и с акт 16, се простира върху 5,5 дка. Къщата е близо 1900 кв. метра, а останалите 4 дка остават свободни и ще бъдат засадени с дървета и храсти. Зад къщата има стилно барбекю, а отпред е направен басейн с джакузи и зона за деца. Край сградата са направени алеи, в момента се подготвя и цялото дворно пространство, аранжирано дизайнерски.

Къщата има 11 спални и поне още толкова стаи. През централния вход се влиза в огромно предверие, откъдето се извиват дъгообразно две стълбища до втория етаж, които напомнят интериора на култовия дворец на Чаушеску в Букурещ. В къщата има частен фитнес и няколко огромни дрешника, в които трябва да се поберат многобройните тоалети на известната певица и нейния съпруг.

Галин Анастасов е категоричен, че спазва всички изисквания, едно от които е за минимум 60% озеленяване, пише ''Всеки ден''.

„Не съм си купил земята след заменка, нито съм извършил сделки с общината или някоя друга институция, нито съм изсякъл дървета – напротив, по проект имам озеленяване с десетки дървета и ще го изпълня. Нямам нищо общо с тъмни сделки с общината, нито съм участвал”, твърди Галин.

Няколко години строежът бе по съдебните инстанции, тъй като в и екосдружения скочиха, че попада в защитени територии, няма разрешение за градежа от екоинспекцията и ще унищожи изчезващ вид костенурки.

ВАС обаче се произнесе, че имотът не попада в рамките на „Натура 2000".