Памела Андерсън е една от малкото знаменитости, които отказаха да се залеят с кофа ледена вода и да подкрепят финансово фондацията ALS.

Звездата от "Спасители на плажа" постави акцент върху част от дейностите на фондацията:

"Съжалявам, но няма да приема предизвикателството на ледената кофа. Одобрявам инициативите, които информират обществото за подобни проблеми по забавен и креативен начин. Направени наскоро експерименти, финансирани от ALS обаче, оставиха мишки с пробити черепи. Гризачите били заразени с осакатяващи болести и принудени да се движат по бягаща пътека до пълно изтощeние. Маймуни са били инжектирани с химикали, а по-късно убити и разчленени за дисекция.

Четете още: Мика се заля с ''Ледена кофа'', предизвика баща си

Какви са резултатите от тези експерименти (освен страданието на животните)? Няма да приема предизвикателството "Ледена кофа", но затова пък предизвиквам ALS да престанат с безсмислените си експерименти върху животните. През последното десетилетие едва окло 10 метода за експериментално лечение, приложено първо върху животни, са били изпробвани и на хора, след като станало ясно, че симптомите при животните се облекчават от дадени медикаменти. Истината обаче е, че само един от тези методи облекчава пациентите с ALS и то незначително. Тогава какъв е смисълът, щом има доказателства, че опитите са обречени на провал. При все, че животните изпитват страдание и болка, също като нас, доказано е още, че те реагират на много медикаменти по съвсем различен начин от хората", аргументира се Памела, съобщава news7.bg

Досега предизвикателството "Ледена кофа" е набрало 15 милиона долара от дарения за ALS.