Звездата от „Спасители на плажа" Памела Андерсън се изяви като интелектуалка.

45-годишната блондинка снощи изнесе лекция пред престижното дискусионно общество „Кеймбридж юниън", съобщава „Дейли мейл".

За случая актрисата бе облечена елегантно, в свой стил. Тя бе с бежов костюм, но с къси панталони. Под сакото - прилепнала тениска, обувките - кафяви, с високи токчета.

Пред академичната общност Памела говори за правата на животните. Тя започнала да проявява интерес към тази тема като начин да отклони вниманието от външния си вид, обясни тя пред аудиторията.

Памела Андерсън, която по-рано позира гола в реклама за правата на животните, обясни: „Бях ангажирана със „Спасители на плажа". Получавах много внимание и глупави въпроси за моя бюст и за гаджетата ми. Затова реших да се направя нещо и се обадих на PETA (организация за хуманно отношение към животните)."

Родената в Канада актсира е вегетарианка от тийнейджър. Като дете тя успяла да спре баща си от лова на елени.

„Баща ми беще ловец - разказа тя. - Един път ни беше заръчал да не ходим до навеса, но аз и приятелите ми отидохме. Видяхме кървящ труп на елен, който висеше с главата надолу."

Гледката я потресла. Отишла при баща си и приятелите му и им казала да спрат.

Памела благодари на дискусионното общество за поканата.

„Кеймбридж юниън", основан през 1815 година, е известен в цял свят. Посрещал е някои от най-силните и влиятелни личности от цял свят.

„Дейли мейл" припомня, че Памела Андерсън се е снимала в еротични ленти и е позирала за „Плейбой". Сега тя се нарежда редом личности като Уинстън Чърчил, архиепископ Дезмънд Туту и роналд Рейгън, които също са били канени от тази авторитетна институция на университета в Кеймбридж.

В последно време обществото е подложено на критики, че кани по-малко изтъкнати личности. Миналия месец събеседници бяха собственикът на нощен клуб Питър Стрингфелоу и бивша порнозвезда.

В четвъртък вечерта моделът Кейти Прайс ще разяснява дали „знаменитостите са новият опиум за масите".

Бен Кентиш, президент на „Кеймбридж юниън", защити политиката да се канят знаменитости: "Памела Андерсън е една от най-известните актриси и модели на планетата и това говори само по себе си. Доволен съм, че сме в състояние да посрещнем толкова много нашумели и интересни лектори."

Снощи повечето от слушателите на събитието изненадващо не са били мъже. Когато попитали един студент защо е избрал място на балкона, той отвърнал: „Оттук имам по-добра видимост. Това е причината."

По-рано тази година Памела Андерсън участваше в известното ледено шоу Dancing On Ice, но отпадна още първата седмица.