С отличието „човек на годината” бе наградена звездата от „Спасители на плажа” Палема Андерсън по време на официална церемония на организацията PETA (Хора за етично отношение към животните), предава Монитор.

Актрисата, докарала мокри сънища на мъжката част от човечеството през 90-те, е прословута с любовта си към животните. По-рано тази година тя скочи срещу морските ферми.

"Морските ферми са истинско бедствие за околната среда. Те са сред големите замърсители на океаните. В тях сьомгите плуват в собствените си екскременти. Така те разпространяват болести, които убиват дивите им роднини, вредят и на косатките. Потребителите имат възможността да се притекат на помощ, като не купуват изкуствено отглежданата сьомга", обясни тогава Андерсън.

В началото на годината актрисата подкрепи и депутат от френския парламент, внесъл законопроект за забрана на насилственото хранене на патици и гъски, заради направата на деликатеса фоа гра.

Бившата моделка на Playboy неведнъж се е разголвала за каузи на PETA, сред които попада и борбата на организацията срещу използването на голямо количество вода за обработката на месо.

„Защитата на животните от страна на г-жа Андерсън отвори очите, умовете и сърцата на много хора”, каза в обръщение към медиите изпълнителният директор на организацията след церемонията. На нея награди получиха още певицата Майли Сайръс („Най-добър глас на животните”) и групата „Блинк-182” („Най-дружелюбни към животните”).