Латино сингълът "Oye Señorita" на израелския композитор и певец Ави Бенеди, реализиран изцяло у нас, успя да измести вселенския хит "Despacito" на Luis Fonsi и Daddy Yankee в националния чарт на Швейцария.

Парчето заема четвъртата позиция в класацията и продължава да събира одобрение на Стария континент, като вече трета седмица е в активна ротация и в програмата на MTV Германия.

Автор на музиката и аранжимента е Ави Бенеди, текстът е на Ави и Севдалина Дякова. Режисьор на лентата е Лиор Бабадост, който е заложил на свежи кадри в синхрон с властващото лятно настроение. Главната женска роля в клипа е поверена на Петя Стоянова, а над 50 участници влизат във вихъра на латино фиестата.

Официалната премиера на сингъла в европейския радиоефир беше на 9 юни. В Германия песента бе забелязана от известната испанска група Pachanga, които успешно вече си партнират с Ави за ремикс на парчето.

От днес стартира и турнето на Ави в Германия. Първата спирка на изпълнителя ще бъде музикалният фестивал в Гера под надслов "Да отпразнуваме световния ден на музиката" още този следобед. На 22 юни е концертът в Берлин, на 23 юни - в Лайпциг, а на 4 август - в Хановер. Организатор на тура е световният музикален гигант Universal Music.

"Oye Señorita" е част от предстоящия латино албум, който Ави Бенеди предстои да издаде през Universal. В проекта ще влезе и първото парче на испански език на Ави, което излезе през пролетта, "La Vida Amiga". Официалната промоция на албума ще е на 19 юли в 19 часа българско време и ще е съпътствана с турне в Германия.