Парис Хилтън може да бъде съдена за "носене на грешната коса", съобщава Асошиейтед прес.

Компания, произвеждаща екстеншъни за коса, твърди, че 29-годишната звезда е нарушила договора си с нея. Вместо да носи и да насърчава другите да използват техния продукт, през 2008 г. тя използвала изкуствените кичури на конкурент.

Компанията "Хейр Интернешънъл Инк" е подала иск $ 35 млн. нанесени щети. Това е 10 пъти повече от сумата, посочена в договора на Парис. Искът за измама и нарушаване на договора се основава на факта, че хотелиерската принцеса е купонясвала по време на маркетинговата кaмпания на конкурента „Hairtech's".

Парис Хилтън обаче пропуснала партито за представянето на новата линия екстеншъни за коса на "Хейр Интернешънъл Инк", тъй като по същото време извършвала общественополезен труд. Докато беше в пробация, Хилтън беше задържана 2 пъти за безразсъдно шофиране и изкара 23 дни общественополезен труд през 2007 г.

Компанията твърди, че е изгубила $6.6 млн. от липсата на русокоската на партито. Ако все пак делото влезе в съда, единствено журито или съдията ще решат дали Парис дължи пари.

В сряда говорителят на Парис Хилтън Даун Милър не даде отговор на оставените му телефонни и имейл съобщения по въпроса.

Това не е първото подобно дело срещу Парис.

През 2008 г. във федералния съд в Маями продуцентите на филма „Pledge This!" съдиха звездата, че не е промотирала филма подобаващо. Тогава съдията отсъди, че Парис не дължи $ 8.3 млн. Толкова струвало, за да бъде направен филмът, който се излъчи в близо две дузини кина. Съдът все още решава колко от хонорара на Парис Хилтън в размер на 1 млн. долара тя трябва да върне на продуцентите