Парижката седмица на модата започна с представяне на колекции за жени за сезона есен/зима, създадени от млади дизайнери, сред които белгийците Седрик Шарлие и Антони Вакарело.

След седмиците на модата в Ню Йорк, Лондон и Милано купувачи и модни експерти се срещат в Париж.

Рапърът и голям любител на модата Кание Уест бе сред присъстващите на дефилето на Антони Вакарело. Жените, облечени от този дизайнер, са свръхсекси и много чувствени както през деня, така и нощем. Те демонстрират женствеността си облечени най-често в черни, а понякога и в бели кожени тоалети.

Полите са много къси, а някои дълги рокли са с цепка отстрани. Вакарело е ползвал също дантела и плетки, под които се вижда гола женска плът, пишат от slava.bg.

34-годишният му сънародник Седрик Шарлие, който е работил за Ланвен и Кашарел, обяви, че колекцията му е предназначена за всички жени. Ако искат да бъдат ексцетрични, те могат да изберат прилепнала към тялото розова рокля. Ако желаят да бъдат просто елегантни, вероятно ще предпочетат по-малко екстравагантни тоалети с голи гърбове. Показани бяха също рокли с презрамки. Силуетът е много добре структуриран.

Белгийската дизайнерка Вероник Бранкиньо пък е заложила на едноцветните тоалети. Вниманието привлече ползването на материи в матови и ярки цветове. В някои тоалети умело е комбинирано зелено и кафяво. Дизайнерката очевидно е искала създадените от нея облекла да са преди всичко елегантни.