На 8 декември излиза романът, разтърсил Стария континент през XIX век - „Парижките потайности“! Преводът е дело на Пенка Пройкова и Венелин Пройков.

Още с излизането си „Парижките потайности“ (том 1 - 760 стр., том 2 – 688 стр., цена: 40 лв.) се превръща в абсолютен бестселър и остава такъв дълго след смъртта на автора.

Произведението се откроява с несравнимия си реализъм в описанията на „низшите обществени кръгове“. Със своя приключенски, криминален и социален привкус този майсторски излят роман се нарежда сред образците на световната художествена литература и проправя пътя на по-сетнешните класически представители на реализма като Стендал, Балзак и Виктор Юго.

Наричат Йожен Сю (1804–1857) „крал на популярната литература“. Автор е на 43 романа (главно в подлистници), 2 сборника с повести, 8 политически труда и 19 пиеси, но най-известните му произведения остават „Парижките потайности“ и „Скитникът евреин“.

Двата тома на „Парижките потайности“ ще се предлагат на Панаира на книгата в кутия, като луксозен подарък за всички любители на класическата литература.