Истинско съзвездие се събра на закриващото за сезон 2015 г. парти в Cream Amnesia.

Емоцията разтрисаше острова, както и ритмите на сетовете на Paul van Dyk, Fatboy Slim и всички други величия в клубната музика.

Перлата в короната на Ибиса, както още наричат елитарния клуб, вече 25 години подред заема челна класация в ранг листа на топ парти дестинации в света.

Наистина невероятно парти и много силни емоции. Не е лесно да си част от парти бандата на Flirt Ibiza, а нашите герои определено се справят блестящо с това предизвикателство. Щурите маниаци разцепват с настроението си Ибиса от край до край, привличат нови и нови фенове към марката, посрещат изгреви, пеят, забавляват се.



Amnesia - храма на музиката и най-добрите Dj's в света!

Зад тази зрелищност се крият много интересни факти, които ни пренасят назад към XVIII век, когато днешният клуб е бил имение от варосани стени, в което са живеели пет поколения фермери. „Новата“ история на днешната Amnesia стартира през 1970 г., когато имотът е продаден на вдовицата Fuencisla Marti­nez de Campos y Muñoz и става място за сбирки на хипита, идеалисти, творци, които експериментирали с различни упойващи вещества и танцували до зори.

Именно в този период Ибиса започва да става една нова, свободна и парти насочена дестинация за всякакви арт и музикални събития.

Един прекрасен ден на месец май 1976 г. човек на име Антонио наема къщата 120 евро месечно и решава имотът да стане дискотека, която да се казва The Workshop of Forgetfulness (с идеята, че хората излизат да се забавляват, за да забравят своите проблеми). Точно един ден му отнема, за да осъзнае, че в гръцкия език има една единствена дума, която може да пресъздаде неговото виждане за дискотеката и тя е – Amnesia.

Следват дълги години на възход и падения за Amnesia, чиито собственици се сменят многократно. До 1980 г., когато един младеж с много модерни виждания за нощния живот и потенциала на Ибиса не разпространява славата на клуба из цяла Европа.

Буквално за няколко денонощия Amnesia преобръща цялата музикална вълна на острова и вкарва една нова, по-модерна, по-танцувална и много по-бляскава.

Най-важните промени, водещи до днешната възхитителна Amnesia, са дошли от ръцете на MFC в началото на 1990-те години. Берлинската стена падна и хаус музика става международно достъпна. В следващите години от 4 бара и 30 служители, клубът нараства до 16 бара и над 200 служители. Днес клубът е известен със зрелищната си шоу програма, най-популярните имена в клубната и денс музика и така запомнящото се пяна парти, което събира стотици хиляди посетители всеки сезон.