Един от най-популярните имена на световната денс сцена – испанският диджей и продуцент – Рубен Алварес ще миксира тази събота (26 април) в столичния клуб Bedroom.

Заедно с него зад пулта ще застане и любимият на българската публика - Mascota. За четвъртото си подред гостуване на родна сцена, испанецът е подготвил специален сет за своите фенове.

Рубен Алварес е сред най-търсените и известни имена на хаус-сцената в родната му Испания. Благодарение на сътрудничеството му с Дейвид Пен, Ив Мураска и Робер Гаез в работата върху лейбъли като Urbana Recordings, Diamondhouse Records и Milk & Sugar Recordings Рубен Алварес успява да привлече вниманието на музикалните среди върху творчеството си и върху уменията си на продуцент и на диджей.



Достигайки високи позиции в чартовете на Beatport и Traxsource и в испанските и германските денс-чартове, Рубен Алварес се озовава в семейството на най-добрите в този жанр. “The Rhythm of Life“ го изстрелва на първо място в чарта Traxsource и на десето място в Beatport, а „All The Same“ (заедно с Ив Мураска) го изпраща на единадесето място в немските денс-чартове. Отделно някои от творбите на Алварес се появяват в списъка на легендарния британски Defected Records.

Изпълненият с енергия начин на живот на Рубен Алварес се отразява и върху творчеството и стила му – прилагане на разнообразни ефекти, обрати, акапелна музика. От близо година той има и свой собствен лейбъл – Oldtown Recordings.