„Ваня не знаеше, че купуваме сим-карти, за да гласуваме за нея. Аз съм от старата генерация руски възпитаник и зная, че трябва да помагам на приятелите си".

Това коментира пред Нова телевизия бизнес партньорът на Червенкова Али Алиев.

„Трябва ли да давам обяснения на ВИП Брадър и на Нова телевизия за това, че ще направя приятелски подарък на Ваня", попита той.

И допълни: "Излиза, че във вашата страна наказват за приятелство".

Днес Ваня Червенкова ще се подложи на детектор на лъжата, за да докаже, че не е знаела за въпросните карти за гласуване от Русия. Тя изтъкна, че води дела с хората, които я обиждат. "Много съм обидена", разплака се тя пред водещата, пише в. "24 часа".

Бизнес дамата дойде, придружена от адвокатката си Екатерина Димитрова, за да се защити срещу Мира Радева, която разкри, че Червенкова има запорирано имущество.

Държавата води дела вече 17 години за неправомерно върнат данък, потвърди Червенкова, но заяви, че делата са напълно несъстоятелни.

Относно Мира Радева, Червенкова отговори: „Безапелационна съм и безпардонна към хора, които ме обиждат. Мира Радева е само една пееща готвачка. Не е никаква социоложка. Аз размахвала ли съм нейните договори и документи за фирмата, която тя взе от мъжа си?" допълни още тя.