„Аз съм против това да се забранява каквото и да е. Това не е демократично”, заяви в предаването „Здравей, България” журналистът Кристина Патрашкова на въпрос трябва ли да има забранени места за чалгата.

Според нея щом нещо съществува, това означава, че има някакви причини. „По-големият проблем е, не че чалгата е най-страшното в нашия живот, а това, че тя е във всички сфери на живота ни”, допълни тя.

„Защо винаги нападаме поп-фолка?”, попита Ангел, който е поп-фолк изпълнител. Според него така може да се забрани и българската музика или хип-хопа.

„В него има много повече нецензурни думи, отколкото в поп-фолка”, допълни Ангел и дори цитира няколко текста на песни.

„Категорично съм против да се поставя знак за равенство между двата жанра”, отвърна му Патрашкова и допълни, че трябва да се замислим защо то се ражда. „През последните 20 години няма никаква цензурна система, образованието е провал”, отговори си Патрашкова.

„Управляват ни хора с ниска култира и след като чалгата е навсякъде, ние не можем да забраним този жанр”, аргументира се журналистката. Според нея този жанр е следствие на модели на поведение, на "простотията в обществото".

Ние пеем за нещата от живота”, каза Ангел.