Актьорът Патрик Демпси зарадва почитателите на сериала "Анатомията на Грей" с решението си да поднови договора си за още две години, съобщават британски медии.

Демпси е част от хитовия медицински сериал вече осми сезон, но договорът му изтече този месец и той неотдавна призна, че не е сигурен дали иска да продължи да изпълнява ролята на водещия неврохирург д-р Дерек Шепърд. Причината е, че искал да се отдаде на страстта си към автомобилните състезания и на кино кариерата си.

"Въпросът е дали ще снимам цял сезон, половин сезон или дали изобщо ще се върна. Има много неща, които бих искал да правя - автомобилни състезания, филми..., така че, ако успея да балансирам всички тези неща и да продължа да се снимам в сериала, защо не?", сподели неотдавна Демпси.

Изглежда, че продуцентите са се съобразили с молбата му да приспособят натоварения му график и актьорът е склонил да продължи договора си до 2014 г.

"Изглежда, че ще остана още две години в "Анатомията на Грей"", написа Патрик на страницата си в Туитър.

Колегите му от сериала Елън Помпео, Сандра Оу, Джъстин Чембърс и Чандра Уилсън също подновиха договорите си, пише БГНЕС.