Павел и Венци Венц бяха доста оплюти от български интелектуалци относно съдържанието на техните текстове след наградите на БГ Радио. В ефира на bTV дуото, което спечели награда, коментираха как се чувстват след нападките .

"Не очаквах и не мислех, че това е общественото мнение. Нито един не ми каза нещо в лицето, всички ме поздравиха. Видях, че има възмущение от текста на "Все тая брат". Първо, когато пишем музика с брат ми, не мислим за наградата, която ще получим. Правим го за себе си и не искаме да оправдаваме каквото и да било", каза Павел.

"Не ти ли стига" обаче бе изливане на чувства по лична драма, които бях направил сам за себе си. Горд съм с това парче и емоцията, която то предаде. Наскоро установих, че нашият таргет сме само аз и Венци", добави той.

Венци Венц каза:

"Животът е такъв - мръсен, вулгарен и несправедлив понякога. Ние сме хора, които отразяват битието такова, каквото е. Това, което се случва и е навсякъде около нас, е нормалната еволюция. 90% от музиката, която правим, си я слушаме сами. Ние имаме ясно послание - ние сме ментални милионери и сме за всички хора, които имат мозък и сърце, а не джоб и портфейл".

"За възмущенията мога да кажа че нещата се повтарят с годините, всичко е цикъл. Еминем го съдеха от гей общества, феминистки организации и хора, които се страхуват за децата си. Той им каза, че не е негова работа да възпитава чуждите деца. Родителят е прекалено зает да изкарва пари. Нека децата слушат класика, рок, кънтри, народна музика и, ако искат, нека слушат бг музика", добави Павел.