Българската популярна музика е на път да се раздели с пореден свой емблематичен дует. Това са рапърите Павел и Венци Венц, които в последните години се движеха като закачени един за друг. Скоро обаче пътищата им май ще се разделят.

Павел вече пусна самостоятелна песен, посветена на неговата приятелка – полувиетнамката Кристина Нгуен, която миналата година участва в „Мастършеф”. Парчето излезе преди дни, но не предизвика съмнения относно бъдещето на работата му с Венци, тъй като бе разчетено от феновете като нормален жест на любов към гаджето, в който дуетната половинка на рапъра няма място. Освен това самият Венци изказа подкрепа към самостоятелния проект на своя колега.

Проверка на „Уикенд” обаче показа, че двамата рапъри в последно време тенденциозно се изявяват сами, а песента на Павел май ще бъде последвана от още проекти, в които колегата му няма да участва. Последната обща изява на бившия любим на Михаела Филева в компанията на Венци Венц е била на 4 септември. Следващата обща тяхна изява, упомената на страницата на официалния им продуцент „Вирджиния рекърдс”, бе на 12 октомври и най-вероятно е изпълнение на ангажимент, приет преди месеци. Двамата се появиха заедно и на концерт на колежката си Михаела Маринова, но освен тези три участия поне засега нямат нито едно планирано излизане на сцената в комплект. Дори по Нова година, когато звездите традиционно са най-заети, Павел и Венци до момента не са обявили общи ангажименти.

В същото време те продължават да работят по отделно. Венци например се изявява в кампании със социална кауза. Той все още не е пуснал самостоятелно парче като своя колега, но едва ли някой ще се изненада, ако скоро го направи. Не е ясно какво ще стане с участието на двойката като водещи на шоуто на Би Ти Ви „Гласът на България”, ако наистина рапърите се разделят. Те изкараха цели 4 сезона в предаването, но дали телевизията ще ги иска по отделно, или ще се търсят други варианти за действие, засега не е известно. Така или иначе „Гласът на България” няма да се излъчва през следващия тв сезон, а на негово място ще върви „България търси талант”. Какво ще стане по-нататък, засега никой не мисли.

Според слуховете, Павел и Венци Венц не са се карали, а раздялата им е дошла като следствие на умора от общата им работа и нужда от по-голяма автономност. Венци, който отглежда малко дете, изглежда е имал желание за по-спокойно съществуване, докато колегата му все още се чувства достатъчно силен, за да търчи по участия. Официално те продължават да са дует, но неофициално всеки вече е поел по собствената си пътека.