С първия си сингъл за 2016 г. едни от най-популярните хип-хоп артисти на българската музикална сцена, дуетът Pavell & Venci Venc’, дадоха заявка за пореден път да окупират музикалните класации и плейлистите на клубовете. Новият проект, чиято премиера онлайн и в ефир се състоя на 1 април, носи заглавието “SeTaaBrat” – фраза, която феновете на дуото припознават като негова запазена марка и своя философия.

След две малко по-лични песни, сега дуетът представя нещо доста по-динамично. За това дали парчето им стане хит, двамата подчертават в интервю пред Vesti.bg, че публиката определя това.

"Koe ще бъде хит ще покаже само времето, но със сигурност се радваме, че стартът на песента е силен и че се възприема толкова добре. Иска ми се да вярвам, че това не е само заради динамичния бийт и лафовете в текста, а и заради посланието, което SeTaaBrat носи. На всички понякога ни се иска да кажем "'Се таа ми е, няма да се ядосвам повече". Философията, с която Венци ме спечели още в деня, в който се запознахме, наистина работи. Точно толкова просто, е колкото звучи. Ако нещо в деня ти те подразни, кажи му "SeTaaBrat". Резултатите са бързи! „Хакуна Матата“ на модерното младо общество - това е в основата си "SeTaaBrat" - обяснява Pavell.



Venci Venc’ на свой ред разказва: "Както често казвам, музиката ни не е просто съчетание от ноти и думи с амбиция за превземане на класациите. За нас е важно всяко парче да стига до хората с посланието си. Философията #SeTaaBrat е свързана с нуждата да счупим оковите на негативизма, който ни заобикаля и краде от енергията ни. Ние го правим с изразните средства на музиката, провокираме с ирония или просто подаряваме усмивки с лафовете в парчетата ни".

По видеото за първи път артистите на Вирджиния рекърдс работят с Людмил Иларионов -Люси. За снимачния процес и за стиковката с режисьора изпълнителите казват, че са удовлетворени.



Pavell: "С Люси се работи изключително лесно, той е най-благият режисьор, с който сме снимали. Целият снимачен процес ни беше обяснен супер ясно и разбираемо преди снимките и всичко се случи и в уговорените срокове. Нивото на професионализъм на целия екип си пролича още щом стъпихме на снимачната пощадка. Осветлението, предварително наредено и готово, беше толкова силно, че успяваше да ни стопли въпреки ниските температури, които изобщо не си личат на екрана. Телесната ни температура беше подържана и от коктейлите Молотов, които летяха наоколо, както и от екшъна между мен и автомобила, който чупя във видеото. Като прибавим и факта, че статистите, които играят военни пазачи на посолството, са сред най-добрите ни приятели, това определено се превръща в един от най-забавните клипове, които сме снимали!



Специално към своите млади почитатели момчетата от дуета отправят своите послания.

"В този свят ние сме строителите. Ние сме художниците, които рисуват съдбите си. Ние сме мореплавателите, които откриват нови земи. Не позволявайте някой да ви казва, че не можете нещо, защото хора също като нас са построили блоковете, в които живеем, измислили са законинте, които спазваме, написали са песните, които слушаме…" - казва Pavell.

Venci Venc’ пък ги съветва: "Четете книги! Учете се от грешките си! Наблюдавайте другите и никога не правете като тях, а само като себе си", пише signal.bg.