Вече близо 10 дни група ентусиасти работят над първото забележително издание на „Плюс Фестивал“, който ще се проведе на 12-14 септември в гр. Пазарджик с напълно свободен вход.

Организаторите, подкрепени от 30 доброволци от страната, работят над многобройните активности, които ще се случват на 2 различни сцени в 3 поредни дни.

Две сцени, многобройни атракциони и специално създадена на Фестивала „арт зона“ се стоят из целия град. В Пазарджик вече пристигнаха международните гости от Великобритания, Италия, Македония, Румъния, Молдова, които от няколко дни упорито репетират на вечерната сцена на парк остров „Свобода“. Там вече са и трите камиона със специално осветление, което ще озаряват вечерите на концертите.

Ексклузивно за феновете на Фестивала водещите звезди от концертите на голямата сцена Михаела Филева, Дивна, Били Хлапето, 100 Kила и Лео записаха специални видео поздрави, в които обещават буря от емоции във всяка една от фестивалните вечери. Преди тях на малката дневна сцена и голямата вечерна сцена ще се изявяват редица изпълнители, сред които Апо и Невена, Лазар Вълчев, S.D. Crew от The Center-Пловдив, Electra Crew, NoName Crew, The Hopers и специалните гости Ашли Дейвид от Великобритания, Киара Папалия от Италия, Frontline Crew от Румъния, Ritam-sex-i-ja от Сърбия и Игор Митрович от Македония.

Началото на Плюс Фестивал дава музикално шествие, което ще затвори почти целия център на град Пазарджик, и в което ще участват всички състави и изпълнителите от тридневната богата и разнообразна програма на Фестивала. Специален 7-метров камион ще предвожда шествието, а на него в движение ще пускат музика обичаните диджеи Silver и DJane Koki.

А защо точно „Плюс Фестивал“? Водещите Лазар Вълчев и Александър Иванов споделят: „Това е събитие от нов, мултижанров тип, каквото до момента не е правено в нашия град Пазарджик. Ние изключително много се гордеем с културния живот, който кипи тук, но вярваме, че има още с какво да подпомогнем атмосферата с града. С всички инсталации, които планираме, целим да подканим хората да се почувстват като част от едно цяло – да се съберем, да бъдем повече, да ни е по-забавно и по-задружно. Гражданите ще бъдат и главните герои на много от местата – всички атракциони, които им се предлагат напълно безплатно, ще бъдат на тяхно разположение, за да се забавляват – от безплатната арт зона, настолни игри и книги, томболи, награди, флашбомове, та до музикалните концерти (2 дневни и 3 вечерни), на които ще стъпят наистина най-популярните сред младежите изпълнители в България в момента. Както обичаме да казваме – елате повече! Нямаме търпение да се запознаем.“