С "Жулиета", чиято премиера беше на кинофестивала в Кан, режисьорът Педро Алмодовар се завръща в своята "женска вселена" с типичния си цветист почерк, съобщава Ройтерс.

Във филма играят Ема Суарес и Адриана Угарте, нейното по-младо превъплъщение от миналото. В лентата се разказва за майка, изпаднала в депресия, след като дъщеря й изчезва. Нейният съпруг, пресъздаден на екрана от Даниел Грао, е починал години преди това.

"Мисля, че се завърнах на място, което никога няма да напусна - това е вселената на жените", заяви режисьорът на пресконференция във вторник.Той спечели наградата за най-добър режисьор в Кан с кинотворбата "Всичко за майка ми" през 1999 година.

Педро Алмодовар не е заснел филм, фокусиран върху жените от 10 години насам, когато излезе творбата му "Завръщане" /2006/. Сега с "Жулиета" Алмодовар се обръща към една от любимите си теми - тази за майката."Снимал съм много филми за майки, но тази от "Жулиета" със сигурност е най-уязвимата от всички тях!", заяви режисьорът. Двадесетият филм на Алмодовар отново е изпъстрен с цветове - червено, оранжево и синьо и това дава на лентата една уникална окраска.

"Моите филми понякога са барокови, а аз съм дете на 60-те години, затова често прекалявам с използването на цветовете", коментира своето увлечение творецът.