Трикратният световен шампион Пеле бе настанен в болница. 77-годишният бразилец в четвъртък е припаднал и веднага е бил откаран в клиника, където е установено сериозно изтощение, а изследванията продължават. Това съобщиха британските медии, като се позоваха на съобщение на Асоциацията на футболните журналисти (FWA).

Известният в цял свят като "Краля на футбола" южноамериканец през уикенда трябваше да бъде гост на мероприятие на FWA в Лондон, но вместо това ще остане в болницата, тъй като състоянието му не позволява пътуване, пише sportlive.bg

С екипа на Селесао Пеле стана световен шампион на Мондиалите през 1958 г. в Швеция, 1962 г. в Чили и 1970 г. в Мексико.



Той бе определен за най-добър футболист на XX век във версията на Международната футболна федерация (ФИФА), а през 1999 г. Международният олимпийски комитет го призна за спортист на столетието, въпреки че нито веднъж не е участвал в Олимпийски игри.

Пеле игра в 93 мача на Бразилия и отбеляза 77 гола. Той се явява единственият трикратен световен шампион по футбол. Общо в кариерата си вкара 1281 гола в 1363 мача. На клубно ниво игра за Сантос (1956-1974) и Ню Йорк Космос (1975-1977).