Никол Кидман, Ума Търман, Хелън Мирън и фотографът Петер Линдберг представиха в Париж изданието на календара "Пирели" за 2017 г.

То включва черно-бели снимки - портрети на 15 звезди на световното кино. "Не съм фен на бикините" - заяви 72-годишният германски фотограф Линдберг, имайки предвид направените от него снимки за календара - "Заснетите от мен жени са едновременно голи и облечени."

Никол Кидман и Джулиан Мур потвърдиха, че той е искал да ги види максимално естествени.

"Постарах се да заснема естествената им красота, която изразява индивидуализма, смелостта да се представиш пред другите и чувствителността", поясни фотографът, цитиран от БТА.



"Исках моделите ми да изразяват "плач срещу перфекционизма и младостта".

Първата снимка от календара е на Кидман - за месец януари. Следва снимка на Леа Сейду, а Робин Райт, звездата от сериала "Къща от карти", е заснета два пъти. Снимката за октомври е на Ума Търман, облечена в бял пуловер и с вперен в обектива поглед. Друга снимка е на Лупита Нионго, определена за най-красивата жена в света през 2014 г. от сп. "Пийпъл". В календара има също снимки на Хелън Мирън и Шарлот Рамплинг. Най-младата сред заснетите дами е 28-годишната Алисия Викандер.

Само 15 000 екземпляра от календара ще бъдат предоставени на известни личности от артистичния свят и политици. Предишните две издания включваха снимки, направени от Ани Лейбовиц.