Да закрие Парижката седмица на модата винаги е нещо, което Chanel прави със стил и по начин, който дълго да се помни. И този път не бе изключение. И въпреки траура по Карл Лагерфелд, шоуто се превърна в един истински празник на невероятния талант на легендарния дизайнер за последен път. Звезди, редактори на лъскави списания и фенове на марката се събраха в Grand Palais, за да се възхитят на последните творби на Кайзера.

Шоуто започна с едноминутно мълчание - момент за размисъл върху 36-годишния труд на Карл Лагерфелд, посветен на къщата. Шестдесет секунди, в които отново застиваш пред поредната грандиозна картина, сътворена по негови указания: снежна Алпийска страна на чудесата, наречена „Шале Гардения”.

12 алпийски хижи с истински пушещи комини, планински лифт и истински борови дървета, бели преспи и звук на пеещи от вятъра камбанки бяха част от магичната планина на Карл. И след този кратък и тих момент за размисъл започна дефилето на моделите. Кара Делевин имаше щастието да открие шоуто в прекрасен костюм от туид в две части в монохромна цветова гама и с дълбоко V-образно деколте.


След нея от „Chalet Gardenia“ започнаха да излизат любимите модели и музи на Лагерфелд като Кая Гербер. Голямата изненада за публиката беше участието в ревюто на 44-годишната Пенелопе Крус, за която това дефиле по подиума беше дебют. Актрисата, всъщност, е последната муза на Лагерфелд: миналото лято стана известно, че тя е избрана за нов посланик на марката, а първата кампания на Chanel с участието ѝ беше пусната през есента.

Между другото, самият дизайнер е автор на снимките на тази кампания. На подиума Пенелопе се появи в снежнобяла рокля с пола, наподобяваща снежна топка, а в ръцете си актрисата носеше една бяла роза, която мнозина сметнаха за много символичен символ на отдаване на почит към Карл Лагерфелд.

източник: woman.bg