Испанската актриса Пенелопе Крус осъди използването на естествена кожа, като позира на 21-метров билборд в рамките на кампания на ПЕТА.

На плаката холивудската актриса, която е омъжена за колегата си Хавиер Бардем, гледа през голо рамо, а до нея стои надпис "Give Fur The Cold Shoulder". Билбордът ще бъде показан пред Медисън Скуеър Гардън в Ню Йорк.

Той ще може да бъде видян по време на Седмицата на модата в Ню Йорк от 9 до 16 февруари. Подобни кампании ще бъдат проведени и в Лондон и Милано.

"Пенелопе Крус е включвана във всички класации за най-добре облечени жени в света и единственото нещо, което никога няма да я видите да носи, е кожа. Не можем да си представим по-подходяща емблема на модерната, бляскава жена, която знае, че няма нищо по-красиво от жена, която има убийствен външен вид, без да се налага някой да умира за това", заяви програмният директор на ПЕТА Ивон Тейлър.

Пенелопе е едно от известните имена, които напоследък говориха срещу използването на кожа. Преди нея Кели Озбърн, Пинк, Памела Андерсън и Ева Мендес също участваха в кампании на ПЕТА, пише БГНЕС.