Петя Дикова преживяла най-страшните минути в живота си, докато преследвала по магистрала "Тракия" шофьора, който кара като обезумял 40 километра в насрещното.

Дъщерята на устатия журналист Сашо Диков била заедно с оператора Иван Филчев, когато следвали неотлъчно водача на цистерната с мляко Валери Върбанов, разказа репортерката, пише ''България Днес''.

"Шофьорът беше неадекватен. Беше си извадил оная работа навън и се беше напикал. Не се сещам как да го кажа по-книжовно", обясни с превъзбуден глас щерката на Диков.

"Беше страшно, можеше да стане ужасно меле с много жертви", обясни от своя страна операторът Иван Филчев. Той сравни адреналина от случката с преживяванията си в Афганистан.

Петя Дикова поръси с китка здравец в студиото на bTV и пожела на колегите си, като пътуват, да се връщат винаги живи и здрави.

Преживяванията й бяха допълнени и от говорителя на полицията в Пазарджик.

"Добре че успяхме да спрем тира, който навлезе в насрещното платно на автомагистрала "Тракия". Иначе щеше да стане касапница. Знаете ли как се спира толкова тежка машина", коментира Мирослав Стоянов.

Според роднините на шофьора камикадзе Валери нямал никакви лични проблеми, които по някакъв начин до го изведат от релси. Бил щастлив с децата си.

Синът му Борислав е по-малкият и все още не е семеен. Дъщеря му Силвия пък се омъжила наскоро. И двамата били кротки и възпитани. Никога не се е чуло да имат някакви проблеми. Всичко било наред и с родителите на лудия шофьор.

Пред невролог камикадзето от "Тракия" разказал, че преди да влезе в насрещното, е качил жена на стоп, която го помолила да й купи кафе. Той слязъл да вземе освежаващата напитка, като взел само за нея, тъй като си имал цял термос в кабината на камиона.

След като се върнал и пийнал от кофеиновата напитка, Валери Върбанов изпаднал в неадекватно състояние и нямал спомени какво му се е случило.