Една от най-известните фолк певици у нас - Глория, скоро може да се пенсионира.

Звездата, която преди броени дни навърши 41 години, все по-трудно се справяла с ангажиментите си към музикална компания „Пайнер" и сериозно обмисляла да се оттегли, докато все още е на върха.

Продуцентите на русенката пък били бесни от факта, че напоследък тя умишлено отклонявала покани за частни партита и участия по рождени дни, които пълнят джоба на Митко Пайнера, под претекст, че няма нужда да припечелва допълнително, пише ''Всеки ден''.

Напредналата възраст си казвала думата и по време на малкото концертни изяви на певицата тя не можела да стои права на сцената повече от час.

Сънародниците ни в Америка, където Глория изнесе редица концерти и лапна солидната сума от 50 бона, също потвърждават, че родната примадона ги е зарадвала едва с 3-4 песни, макар организаторите на проявите да ги уверявали, че чалга фурията ще ги забавлява цяла нощ.

„Не си заслужаваше парите, които дадохме, за да я слушаме за един час. Добре си печели на наш гръб", негодуват нашенците в САЩ.



Заради напреднала възраст фолкаджийката е аут от турнето на телевизията за трета поредна година. По-младите й колежки пък отдавна се оплакват от арогантното поведение и високо самочувствие на Глория.

„Тя не говори с никого, идва в офиса на компанията от дъжд на вятър, гледа всички отвисоко, прави се на голямата работа. Ама не може да събере и половината от нашата публика. За това никой не я иска нито на концертите, нито я въртят по телевизията - отдавна няма хитове, нито се харесва на младите", коментират през зъби две от звездите на компанията - Галена и Анелия, които отдавна са й вдигнали мерника.

Самата Глория преди време призна, че вече се чувства преситена и дори отвратена от фолк музиката у нас, защото била кичозна и лишена от всякаква мелодичност.

„Едно време имаше истински композитори и текстописци, правехме разнообразни песни, имаше повече балади, даваха се пари за идейни клипове. Сега всичко е фалш, всеки пее само за пари и секс. Не е моят стил това, трудно се вписвам вече в критериите", жалвала се Глория.