Пепа най-накрая призна публично това, за което всички говорят и всички знаят.

А именно, че много от фолкпевиците заработват допълнително като „платени момичета” или дължат кариерата си изцяло на своите богати любовници. Нещо повече – Пепа за пръв път каза имената на някои от тези свои колежки!

Пепа обясни в типичния си честен и откровен стил защо напоследък се е позагубила от сцените и мидите:

„Моята кариера върви малко встрани. Не ми харесва начинът, по който се лансират певици и по който някои хора се държат с тях. Аз съм певица, това е моята професия и не искам да се облагодетелствам от странични „екстри”, предполагам се досещаш...

Не съм гонила мъже с пари - нещо, което е характерно за нашия бранш… Много от моите колежки използваха звездните си моменти, за да си намерят богати мъже. Не мисля, че те са щастливи. Те казват, че всичко са постигнали с труда и таланта си. Ти какво очакваш да ти кажат? –

„Аз съм проститутка и имам втора тарифа” - това е тъпо! Не говоря за всички под общ знаменател, разбира се, а за колежки, които си намират богати любовници, които могат да им купят всичко, но глас не!”

Провокирана да каже имената на тези „креватно успели” певици, Пепа хвърля бомбата: „Сещам се за Мария и Галена. Андреа не е женена, но използва пари на странични хора, които са около нея. Това са певици, които имаха кратък звезден миг, който използваха и се ожениха за подходящите хора, а там, където ходим по участия, има доста такива. Ето и Алисия, тя вече не е семейна, но намаза каквото намаза - няма да я оставят без пари. Лошо е, че такива певици не осъзнават, че са жени като всички останали – едни лачени опаковки.

Много „звезди” си мислят, че са незаменими и единствени. Както тя се е появила в живота на един мъж, така изчезва и се появява следващата. Не мога да се начудя как може да си мислиш, че като си изпяла една песен, си голяма звезда, или като родиш едно дете, си вързала някого за цял живот… Най-лесно е да използваш готови пари и да се правиш на каквато не си. Аз пея от 15 години. Видях „изгрева” на много певички, ще видя и залеза им, и пак ще пея, защото, който бързо скача, бързо пада”.

Запитана никога ли не е правила компромиси със себе си, изпълнителката на „Синя прашка” отвръща:

„Не, не съм. Аз не съм стигнала до мегапопулярност, защото държа да съм певица. Не пари от консумации, без консумации, с втора цена, с трета цена и т.н. И понеже съм директна и казвам нещата в прав текст, често си навличам неприятности. Аз имам участия, работя, без да спирам, но не ме лансират толкова много. Защото няма какво да изкярят от мен. Нито имам мъж с пари, нито ще си замълча… Имало е хора, които са ми предлагали да бъда с тях, за да направя голяма кариера, но не съм се прежалила. Аз не се навивам на всеки, който каквото ми каже, и „хоп” да скоча в леглото му”, споделя тайни от задкулисието на фолка Пепа, пред БЛИЦ.

Скандалната певица разкрива още, че наскоро е прекратила 7-годишна връзка. „С приятеля ми сме в процес на преосмисляне на нещата. Нито аз, нито бившето ми гадже смее да предприеме нова крачка. Все пак това са много години. Сега имам нужда да остана сама, да се поогледам, да си почина.” След бомбата, която хвърли обаче, едва ли я чака почивка, коментират фенове на фолка.