Доктор Карагьозов и синът му – Пепе, се завръщат в "Откраднат живот" с голяма драма, която ще тече до края на сезона. През цялото време ще се опитват да я разрешат и няма да има време нито за любов, нито за работа. За екипът вече е минала по-голямата част от снимките на осми сезон, а ние с Петър се появяваме на снимачната площадка свежи и отпочинали!“, пошегува се Владо Карамазов пред камерата на "Здравей, България".

Двамата с Петър Милошев отново ще влязат в ролите на баща и син, представяйки още една страна на кръвните връзки и предизвикателствата, пред които се изправят героите. Петър призна, че много от приятелите от сериала са му липсвали, а екранният му партньор – Владо Карамазов, го похвали, че често учи по-бързо текстовете от самия него.

Трусове в отношенията на лекарския екип ще доведат до критично състояние на един от героите, а професията на друг ще бъде поставена под въпрос. Доктор Василев и доктор Генадиев ще открият, че Евгения се е свързала с човек от далечното минало, а срещата ще предизвика сблъсък между двамата. Доктор Тасев ще даде шофьорски урок на Мирослава, а ситуацията ще излезе извън контрол с неясни последствия.

В заплетените отношения ще се включи и доктор Чилингирова, която ще се опита да научи повече за личните отношения на доктор Тасев. Доктор Хинова и доцент Мазов ще замислят отмъщение на професор Гочева, привличайки на своя страна доктор Атанасова.