Жители на Перник поведоха Фейсбук война срещу „Фермата“ заради язовир Студена, който е ключова локация в снимките на риалитито.

Част от тях бойкотират опцията мащабната продукция на bTV да замърси чувствително района, в който принципно редови гражданин не може да припари и за разходка, а къмпингуването и строителството са строго забранени.

Други директно изказват опасения, че участниците и добитъка им ще оставят траен отпечатък от себе си под формата екскременти и урина директно в основния водоизточник на града. Трети се чудят защо охраната от екипа на шоуто не ги допуска „да си идат по местата“.

Казуса се тиражира лавинообразно в онлайн пространството и официалния отговор на медията не закъсня. „Фермата“ не е разположена в зона - пояс 1 на язовир Студена, в която има ограничен достъп и ограничена възможност за извършване на дейности. Имаме договор, сключен с ВиК и в него е ясно, че са спазени всички необходими изисквания. Формата има изградена собствена канализация и отходните води се вливат в контейнери, нищо не отива към водата. Всеки ден идва специализиран транспорт, който ги източва. Целият боклук, който се създава, се събира в контейнери и се извозва на обозначените за това места.”, се казва в становището.

От екипа на патриотичното риалити уточняват още, че животните им се намират на километър от брега, а отпадъците от тях се събират ежедневно. От продукцията отбелязват още, че най-сигурното място, на което не може да има нередности, е там, където има 52 камери, които работят 24 часа в денонощието.

От ефирния старт на “Фермата“ минаха едва два дни, но снимките на третия сезон стартираха в средата на август. Край живописното село Боснек са вдигнати дървени скелета, които претендентите за голямата награда от 100 000 лв трябва да превърнат в юрти, за да имат покрив над главата си. Там е и арената за дуели, които ще отлъчват по един участник от състезанието всяка неделя.

Междувременно стана ясно, че Иван Ласкин, който изкара три дни в болница, се е върнал на терен в добро състояние на духа. Актьорът е сред героите, които на този етап дискретно се скатават от тежката физическа работа, но след като му прилоша бе хоспитализиран заради високо кръвно.