Специално създадена за Проекта Антарктида - "Послание на Края на света до хората от Утрешния свят", песента на Миро "Има смисъл" е вдъхновена от пътеписа на Людмила Филипова "Пътуване на края на света".

По нейна идея, под българския храм „Св. Иван Рилски” на о-в Ливингстън (база на Българския Антарктически Институт), на 24.12.2015, когато е Рождество Христово, ще се постави времева капсула за следващите 50 години с послание от днешните хора до тези от Утрешния свят.

Капсулата е създадена чрез специално разработена технология от български учени, пише Signal.bg.

Идеята на проекта е да обедини хора от цял свят да изпращат послания от днешните хора до утрешните за съхраняването им за 50 години във времева капсула на Ледения континент.

В продължение на близо една година стотици участници се включиха и отправиха своите послания за бъдещето. Сред тях има от 7 до 90-годишни участници, хора от България и чужбина, много известни личности, творци, учени, политици, журналисти, лекари, писатели.

Емоционално послание до бъдещето отправи и президентът на Република България Росен Плевнелиев.

Миро е сред звездите на Българската Коледа. В концерта тази година той ще представи за първи път своята авторска песен "Има смисъл".