Песента, с която Виктория ще представи България на Евровизия 2020, носи заглавието “Tears Gettingн Sober”. Композицията и музикалното видео ще бъдат представени за първи път на 7 март в 10:00 часа в ефира на “Денят започва с Георги Любенов” по БНТ 1. Във видео по повод проектът екипът замесен в него обяснява, че посланието на песента цели да окуражи младите хора срещу бича на днешното време - паник атаките и въобще страховете, които ни преследват.

"Докато създавахме песента двама души от екипа получиха много силни паник атаки. Наложи се бърза помощ да ги откара в болница. В един момент се замислихме, че посланието на песента е точно това, което се случва около нас. Един от главните проблем на днешната генерация са точно паник атаките и постоянното чувство за страх, за непълноценност, депресия", обяснява композиторът Борислав Миланов, който е съавтор в проекта. "Историята на песента разказва затова как може да преминеш през своите проблеми и да продължиш напред", категорична е самата изпълнителка - Виктория.

“Много съм развълнувана, че точно “Tears Getting Sober” е песента, която ще изпълня на Евровизия. Тя е много лична за мен, защото имам много голямо участие в нея като автор. Вярвам, че ще представя България достойно през май в Ротердам.”, споделя младата певица, която е един от създателите на музиката и текста на българската песен.

Освен Виктория, в екипа отговорен за музиката и текста на “Tears Getting Sober” попадат още един от най-успешните български композитори Борислав Миланов, както и младите му колеги от Symphonix International - Лукас Оскар от Австрия и Корнелия Виболс от Швеция. Песента е продуцирана от българската продуцентска компания Ligna Studios.

Българското участие тази година за първи път ще има и своя генерален спонсор в лицето на iCard - лидер на европейския финтек пазар, с операции в 30 страни.

Дигиталната премиера на видеото ще се случи на специално създания сайт eurovision.icard.com на 7 март от 10:20 часа българско време, а меломаните в България ще могат да я чуят за първи път в музикалната стрийминг платформа Deezer.

Двата полуфинала и големият финал на Евровизия 2020 ще бъдат излъчени на живо по БНТ 1 на 12, 14 и 16 май от 22 часа. България ще вземе участие във втория полуфинал на 14 май.