По случай 12-годишнината си сп. "EVA" снима няколко носителки на титли за красота - Наталия Гуркова, Еми Кушвалиева, Биляна Цветкова (по мъж Евтимова), Ваня Пейчева и Маги Вълчанова с дечицата им на корицата си.

Все по-рядко виждаме тези красавици във фотосесии и ревюта. По-вероятно е да ги срещнете в градинка или в детски кът - в София, в Пловдив, в Пазарджик и в Йоханесбург. “Когато в просъница сутрин чуя Емили да ме буди с думите: “Бичкам те, маме!”, всичко се пълни със смисъл” - споделя Еми Кушвалиева.

Наталия Гуркова била щастлива бременна. Непрекъснато купувала играчки за бебенцето в корема си. Носела рокли в ярки цветове, била и много енергична. От четвъртия месец до края на бременността тренирала във фитнеса през ден по специална програма за бременни, съставена от треньорката й. По време на раждането, мъжът й влязъл в родилната зала и за изненада вместо да се притесни, не само издържал геройски гледката, а и през цялото време снимал с камера и фотоапарат.

Преди 3 години на рождения ден на Еми Кушвалиева мъжът й я попитал: "Искаш ли да си направим бебе?" Kазала "да" и им се получило веднага. През бремеността напълняла само 9 кг, без да пази диети. Наричали бебенцето Малкото Емче в корема, още преди да се появи. Така си и останало - Емили. Малката обича и да рисува и да гримира майка си, както и да й обува обувките. "Чувствам се по-силна, като я има дъщеря ми. Готова съм да се боря за всичко - казва Еми. - Мисля, че майчинството само дава и нищо не взима."

Въпреки че е дефилирала до свои колежки като Наоми Кембъл, Летисия Каста и Ева Херцигова, моделството не липсва на Биляна (Цветкова) Евтимова. Според г-жа Евтимова, динамиката на подиума е подходяща за времето до 25 години. Бременността на Биляна била лека и завършила с “преднина” 20 кг, натрупани от торти, пасти, сладки, вафли, вафли, вафли... А първата й среща с бебенцето започнала със сълзи и с думите: "Много е красив, много е красив!" Било уникално преживяване. Кръстили малкия Христо на татко му, въпреки че самият татко в началото бил против и намирал това за грандоманско. После склонил.

Според Маги Вълчанова "Майчинството е победа, несравнимо по-голяма от короната за Мис". Малкият Румен носи името на дядо си и татко си и на две проявява вече лидерски качества като тях. Голямата му страст са количките. Обожава да държи кормилото на мамината кола и да натиска клаксона и ако го оставят там, може да се забавлява с часове.

Ваня Пейчева наскоро откри бутик в Пазарджик, подготвя модна линия и мечтае за свои ревюта. В бутика мъжът й Митко отговаря за мъжката линия. Половин година заедно била достатъчна на Ваня и Митко да разберат, че са открили това, което търсят и да поискат дете. Получило им се на втория месец. С Митко щели да се женят първо след раждането, после когато Спасиян порасне достатъчно, за да им е шафер. Сега се замислят за 2011 г., но Ваня се надява тогава да е бременна с второ. "Любими са ми всички моменти с детето. Най-вълнуващите ни мигове са вечер, когато сме заедно."

Снимка: сп. "EVA"