Американският рок изпълнител Мерилин Менсън беше обвинен от няколко жени в тормоз и изнасилване, като сред тях е и актрисата Еван Рейчъл Ууд, предаде АФП.

Най-малко пет жени пуснаха едновременно в акуантите си в Инстаграм обвинения срещу ексцентричния Брайън Уорнър с артистичен псевдоним Мерилин Менсън. Тридесет и три годишната американска актриса Еван Рейчъл Ууд се оплака, че е била манипулирана психологически от него, когато още не била навършила 20 години.

Тя стана известна със сериала "Западен свят" в ролята на Долорес Абернати. С Менсън бяха двойка в продължение на няколко години преди годежа им през 2010 година, който беше развален няколко месеца по-късно.

През 2018 година Ууд свидетелства пред Камарата на представителите на американския Конгрес за издевателствата, на които е била подложена. В поста си в понеделник тя огласи името на своя насилник, което навремето отказа да спомене - Брайън Уорнър.

Четири други жени твърдят, че са поддържали любовни връзки с него и обвиниха музиканта в манипулации, тормоз, заплахи и насилие. Едната дама, чиято връзка е започнала през 2015 година, споменава за няколко изнасилвания от страна на Менсън.

Петдесет и две годишният Мерилин Менсън е ексцентричен изпълнител. Псевдонимът му е съставен от имената на секс символа Мерилин Монро и на престъпника Чарлз Менсън. Той носи две лещи с различен цвят, явява се чорлав на сцената, с разтекъл се грим и е представител на течението "шок-рок".

Обвиняващите го жени са били в антуража на групата му и го описват като манипулатор, заплашващ ги със смърт и подтикващ ги към наркомания.