Загиналите от началото на започналото през 2005 г. дело “Маргини” станаха пет. Оказа се, че Георги Лазаров, който вчера трябваше да даде показания пред Апелативния съд на София, е починал.

Лазаров щеше да бъде разпитан, тъй като е бил поемно лице при обиска на единия от подсъдимите Бисер Илиев. Преди кончината на Лазаров починаха свидетелят Мариан Велев, подсъдимият Светлин Карагеоргиев и две от сочените за мишени - Никола Дамянов (от инфаркт) и Иван Тодоров-Доктора.

Делото бе отложено за 14 февруари, тъй като адвокатът на подсъдимия Стефан Рангелов - Стефан Иванов, е влязъл в болница. Големият отсъстващ от съдебното заседание бе Димитър Вучев-Демби. Кримигероят не благоволи да се яви, въпреки че призовката му била връчена в ръцете. “Я да видим дали Вучев няма да изникне отнякъде”, пошегува се съдия Спас Иванчев. Но след това наложи 500 лв. на Демби и нареди да го доведат принудително на 14-и.

Под съпровод на полицаи в съда ще дойде и частният детектив Иво Илчев, който трябва да бъде разпитан. Вчера стана ясно, че МВР няма да изпрати оперативното дело, откъдето е тръгнало разследването срещу Маргините. От вътрешното ведомство обяснили, че в това дело има класифицирана информация и върви разследване и срещу други лица, заподозрени в тежко престъпление. “Недопустимо е една разработка да се точи шеста година. Тя или трябваше да е реализирана, или да бъде прекратена”, коментира за “Труд” Людмил Рангелов, адвокатът на Малкия Марген.