Феновете на качественото криминале могат да си отдъхнат – пети сезон на „Под прикритие” ще има.

Снимките започват наесен, а премиерата по традиция ще се случи в праймтайма на БНТ, след като тушираме новогодишния си махмурлук.

„Смятам, че турската линия, която развихме в 4-ти сезон, беше много реалистична и успешна. Именно затова има опции за снимки зад граница и в предстоящия сезон. В момента имаме голям интерес от македонска страна относно „Под прикритие” и може би част от сериала ще бъде заснет там”, сподели ексклузивно за „Монитор” Димитър Митовски.

Той издаде още, че копродуцент на предстоящите епизоди ще бъдат американски партньори на „Камера”, което предполага и вноса на холивудски екшън герои в сериала.

Продуцентът бойкотира слуховете, че фирмата му е пред фалит, а пред вратата му дебнат озверелите от глад Мариан Вълев-Куката и Мишо Билалов.

Той отрече да е имало 4-месечно забавяне в плащанията към каста на „Под прикритие”.

„Няма бунтове, няма напрежение. С актьорите, с които работим, сме в чудесни отношения и те ще продължават да снимат с нас и в бъдещите ни проекти. Не вземам изписаното през последните дни на сериозно”, категоричен е Митовски.

Предстоящите епизоди със сигурност няма да са прощални за екипа на комисар Попов.

„Все още нямам финална идея как ще конструираме новия сезон, но едва ли това ще бъде краят. Говорим за най-успешния български сериал, а всички знаем, че в световен мащаб подобни проекти стигат и до десети сезон”, усмихва се Митовски.