Първите номинации в къщата на Big Brother изкараха цели петима съквартиранти за изгонване.

Кирил, Братухчев, Кристиян, Пламен и Богданов се оказаха най-недолюбваните и ще се борят да останат. Зрителският вот е негативен.

Big Brother обяви голямата награда от 50 000 лв., но при всяко нарушение на съквартирантите той ще взима сума от нея. Още с обявяването на новината взе 1000 лв. заради Богданов и Цветелин, които преди това говориха за номинации. Пламен направи забележка и това отприщи гнева на Цецо.

Кристиян бе отстранен като "Биг Бос" и сменен с Кирил. Моделът обаче не понесе загубата на властта и поиска да си тръгне. Никита опита да го разубеди, въпреки че после го номинира.

По време на номинациите Ади обобщи недоволството срещу Кристиян с думите, че е "деструктивен и умишлено предизвиква конфликтите с Кирил".

В една от първите мисии - "Водопровод", "Биг Брадър" даде възможност на съквартирантите да си осигурят вода от външния душ, но срещу откровеност. Братухчев понесе най-голямо поражение с откровението си - че е изневерявал на жена си, което предизвика подигравките основно на Богданов и Цветелин и те дори измислиха песен. Богданов пък се оказа, че е правил тройка със семейство срещу 1000 лв. Той се оправда, че му трябвали пари.