Бизнесменът Петко Димитров, който в момента се изявява в шоуто "Dancing Stars", разкри пред списание "Story" най-драматичните моменти в живота си.

Когато е на 21 години, Петко губи баща си, който работел като фотожурналист във "Фотопропаганда". Той си отива от рак на хранопровода.

"Никога преди това не бе боледувал, беше в прекрасно здраве, изглеждаше мнго добре, едър, добре сложен 100-килограмов мъж", разказва Петко за баща си.

Навремето лекарите взимат от семейство Димитрови 3500 долара за ненужна операция.

Това не е първият сблъсък на Петко с лекари без морал. Когато тогавашната му съпруга Мария Игнатова е бременна в осмия месец, тя се разболява от грип и получава инфекция.

Една нощ водите й изтичат и тя изпада в тежко състояние, но лекуващият й лекар отказва да поеме спешния случай.

"Бях бесен, че и в този момент мислеше за пари и нехаеше. Не всичко е пари. Докторите трябва да имат съвест", ядосва се настоящият собственик на нощен клуб.

Това не са единствените изпитания на съдбата, с които се сблъсква Петко през годните.

Той по случайност се озовава на правилното място, за да спаси от сигурна смърт първата си любов, с която живее 8 години.

Една нощ Петко имал вътрешното усещане да се прибере по-рано вкъщи и заварил приятелката си обгърната в дим.

Одеало било паднало върху печката и тлеело, а любимата му вече била изпаднала в шок. Наложило му се да й направи изкуствено дишане и така спасил живота й. И днес признава, че много е обичал това момиче.