Петър Киров, познат на зрителите на bTV като „месарят” от MasterChef, гостува в студиото на „Преди обед”, за да анонсира предстоящото сбъдване на мечтата си да има собствено бургер заведение.

34-годишният охранител напусна любимото кулинарно шоу на България след като за първи път в живота си приготви кекс и сладолед със сух лед. Първият и последен десерт в MasterChef предизвиква леко разочарование в кулинаря, защото попречи на амбицията му за място в челната петица на хоби-готвачите. Той призна, че конкурентите в играта са се превърнали в приятели за трите месеца, в които са споделяли не само приключенията на вкусовете, но дори и жилищно пространство. Като най-големи предизвикателства в шоуто, Петър определи непрестанните изненади, психическата и физическа умора, които могат да ти изиграят лоша шега пред взискателното жури.

Живял и работил на много места в България и света, готвачът признава, че бързо се адаптира към всякаква ситуация и обстановка. Родом от Ловеч, той се мести във Варна на 19 години, а на 22 години сбъдва детската си мечта да бъде мореплавател и приключенец като започва работа на круизни кораби като бар стюарт. Тя го отвежда до екзотични дестинации като островите на Френска Полинезия и Южна Америка. Следващата спирка по маршрута му е Лондон, където е работил в строителството, с коли под наем, имал е фирма за почистване и мобилен бар за фрешове. Тази авантюра го води до сертификат за охранител и частния клуб на Гай Ричи. За британския режисьор, Петър разказва, че е посещавал заведението едва няколко пъти, защото живее в САЩ, а и световната му величина не му позволява лукса да се движи свободно сред папараците. Прекарал 4 лета като барман в Кипър, готвачът признава, че нощният живот вече не го съблазнява толкова, а предпочита да прекарва свободното си време сред природата. Пред Деси и Сашо той сподели, че няма половинка до себе си, но се впечатлява от умни жени с топли очи и присъща доброта.

За любовта си към храната Петър Киров разказа, че му е вродена още от малък. Завършил техникум по хранене в Ловеч, страстта му не умира, а животът в чужбина му позволява да натрупа и практически опит с екзотични чуждестранни традиции. Любопитен към новите открития в кухнята, Петър постоянно импровизира с комбинации „по зрение и усет”. Участието в MasterChef вдъхновява Петър да сбъдне още една своя мечта и на Гергьовден той ще открие собствен гурме бургер бар във Варна.

Специално за Деси и Сашо, Петър приготви празничен „100+” агнешки бургер с домашна майонеза, пресен чесън, маруля, репичка, агнешко месо и сирене чедър, калабрийски салам за мазане ндуя, хамон, намазан с мед и горчица и рукола. Той подчерта, че сандвичът отговаря на всички задължителни елементи на гурме ястието, както и на дефиницията на Chef Виктор Ангелов, защото съдържа протеини, въглехидрати, витамини и сос. А хапването с ръце, освен удоволствие, според него ускорява и метаболизма, защото вкусните импулси стартират още от пръстите.