Риалити героят Петър Петров, който нашумя с участието си в миналия сезон предаването „Фермата”, се завърна към работата си на авиатор. Повече от година той не можеше да упражнява любимата си професията заради коронакризата, но най-накрая отново се качи на самолета в ролята на пилот.

За завръщането си Петър се похвали в социалната мрежа. Той вече е летял до Анталия, до Варшава и до други не толкова далечни дестинации. Мачото не крие, че е много щастлив от развоя на събитията „За съжаление, авиацията е вероятно в топ 3 на засегнатите от пандемията индустрии. Навремето държавата плащаше обучението на пилотите, след което голяма част от тях отиваха в чужбина. Аз съм точно обратния случай – дадох 100 000 лева лични средства, за да стана пилот и останах в България. Държавата ни обаче се отнася много несериозно към нашия сектор. Чувам как се подкрепят ресторантьори, но за нас няма такова нещо!”, споделя е Петров за несполуките, през които е преминал.

Повече от година той бе съкратен и се чудеше как да свързва двата края. Наложи му се да смени попрището и да започне работа в кол център. „Тъй като съм завършил колеж в Германия, знам добре немски език. Работех от вкъщи за немска компания, разговарях с клиенти”, разказвал е риалити героят.

източник:Уикенд